08-09-2019

Landsstævne i MKS

Denne weekend var der meldt klar til årets sidste landsstævne som blev afholdt på hjemmebane Midtjysk køreselskab på Birken. Der var trænes pudset og flette ind imellem ture på vandløbebånd ved Healthy Horse som ligge få km herfra. Alt tegnede godt og Dicanio virkede tilpas, så torsdag tog vi en dejlig afslappet tur i skoven og derefter en omgang massage. Han har virket lidt øm og stiv men ikke være end det kunne løses op af Ida Massør. Fredag kørte kusk og hest så afsted til dyrlægekontrol og alt var ok. Lørdag morgen startede de dressur. En noget anspændt hest kom igennem programmet og fandt dog indimellem roen. Efter nogle timers pause blev han spændt for igen til at køre forhindrings-kegler. Pausen havde bestemt ikke gjort ham mere afslappet men det gik nogen lunde i opvarmning dog reagerede han kraftig på når andre deltager kom for tæt på. Det blev deres tur og de hilste på dommer kørte til start kom også over men så var det som om noget slog klik. Dicanio tog bidet og løb, kusken gjorde hvad han kunne og fik efter et par dramatiske minutter standset ham og kørte ud af banen igen. De måtte opgive og kørte ud af vejen mod staldne. Så snart han ramte asfalten faldt han til ro.  Der blev taget en hurtig beslutning og efter at have spændt fra blev det hele pakket samme og vi kørte ham hjem til vores egen rolige stald. 

Dicanio er en dejlig hest og der er ingen tvivl om at han kæmper for at gøre alt hvad vi ber om, men vi er også klar over at det måske er for meget vi har presset ham. Efter at komme fra showhest i en hingstestald til at blive tilkørt og nu allerede have startet 3 landsstævner er meget på 1 år. 

Heldigvis er der enighed her om at han skal have ro og masser af gode oplevelser vintren over så må vi se om det kan lykkes at få ham til at slappe af. 

Stævnet var eller rigtig godt besøgt med masser af tilskuer og sol det meste af tiden.