Dicanio`s blog

06-08-2019

Efter en god lang ferie til kusken og Dicanio i træning ved Birgitte stod den på 3 dags landsstævne på det smukke Kærsgaard hvor Fyns køreselskab holder til.

Stævnet startede fredag lidt hårdt med en dressur hvor Dicanio var noget anspændt og urolig. Kusken gjorde hvad han kunne og de kom hele vejen rundt og fik en god tur alligevel. 

Lørdag stod på maraton som både kusk og hest altid er klar til. De havde en helt fantastisk tur rundt på det smukke Kærsgaard. Varmen var så venlig at holde sig tilbage til de fleste kuske havde kørt. 

Søndag formiddag skulle der køres forhindringskørsel-kegler. Igen var de super godt kørende og der blev kun til tidsfejl ingen bolde! 

Resultaterne var ikke til at tage fejl af hvor der skal trænes meget mere. Dressuren kræver en kusk der kender sin hest som er meget følsom og forbinder stadig banen med opvisningsringen da han var showhest. Når de to finder melodien sammen kan de køre op i skyerne sammen. 

Slutresultat blev. 6. plads i dressur 2. plads i maraton og en 2. plads i kegler. 

Samlet blev til en 3. plads. 

 148,47 straf med + 21,81 op til førstepladsen

17-06-2019

I weekenden gik Dicanio sit første landsstævne på Holtegård Vendsyssel Køreforening. 

Hans kan kun være så glad og stolt af dem alle 3. Rasmus som groom Dicanio og kusken selv.  Fredag eftermiddag blev der pakket alt som var gjort klar hele torsdag. Dicanio vasket og flette, seletøj og vogn pudset. Nyvasket jakker skjorter og ekstra tøj pakket. Campingvogn kassevogn og hestetrailer blev fyldt til bristepunktet. Det er en dyr og krævende sport hvor transport og overnatning hurtig kan give store udslag i et bugets. Det er også mange gange det der holder de unge nye kuske lidt tilbage. Desværre for der er plads til mange flere i denne sport.

Dressuren blev kørt lørdag formiddag hvor Dicanio gik en smule anspændt men slet ikke så meget som vi før har set det. Stemningen var god og kusken havde en dejlig tur. Resultatet blev ikke det bedste sammenlagt endte de sidst i klassen, men det skal jo også kunne mærkes at det er et landsstævne og ikke et klubstævne med en dommer, her sidder der 3. 

Til toppene kørte de en rigtig fin tur og den gode træning blev belønnet med kun 1 bold men tidsfej så det endte som nr 5. 

Efter dagens strabasser fik Dicanio lidt ekstra forkælelse af lidt massage/healing af Bitten. Det nød han meget og kusken fik løsnet sine håndled lidt op også. 

Søndag blev maraton kørt og alle var spændte på turen. De klarede det bare med fuld bravu! Det blev til en kæmpe flot anden plads. Dicanio søgte alle forhindringerne og tøvede ikke meget. Det var også rigtige gode forhindringer med god plads og ikke så tekninsk svær. Dejlig for en ny ekvipage så det ikke kommer til at blive for voldsomt. 

Efter stævnet og resultaterne var blevet klappet i hus var der en snak om hvordan oprykning fra Midelsvær til Svær kan bliver mere eftertragtet, i sted for at nogen bliver ved at køre Middelsvær selv efter flere placeringer i klassen. Der blev nævnt flere mulig løsninger som formændnene fra klubberne kunne tage med derfra.  Det kan give en spændene snak til hovedbestyrelse-mødet næste gang. 

10-06-2019

Hans og Dicanio var en tur på Birken for at træne lidt dressur. De var så heldige at broen var sat frem til kegle-træning så de tog deres første tur. Det gik super fint så nu er det tjekket af inden weekendens stævne. Resten af ugen går med at få pusdet og vasket lidt træning så skulle alle være klar. 

Så er der kun at krydse finger for vejret er med os og Dicanio vil drikke vand. Han er lidt dårlig til at drikke,,, ?? 🤔Så kan vi ikke ønske os mere.

09-06-2019

Dicanio og Hans arbejder frem mod deres første landsstævne i weekenden på Holtegaard. Det bliver spændene at følge dem. Jeg har fået lov at være skriver for dommer til dressuren så kan holde godt øje med dem. 🙂

 

22-05-2019

Dicanio er efterhånden en mere stabil kørehest. Der er lang vej endnu men efter et par klubstævner er der nu meldt til deres første landsstævne på Holtegaard i juni. Det er en stor mundfuld for både hest og kusk. Kusken er stadig lidt mærket efter sin sygdom sidste år og der er mange forhindringer at huske til et landsstævne. Det gode ved det er at stævnet er over 2 dage så der bliver en god pause mellem diciplinerne. 

Dicanio har også prøvet at være på vandløbebånd som han var fantastisk god til og sikke det kunne få hans ryg- og motor-muskler til at arbjede så meget bedre. Vi kan kun give de varmeste anbefalinger til Healthy Horse Randers. Det er skønt med den mulighed kun få km fra os og vi vil helt sikkert bruge det jævnligt som afveksling i hans træning.