Stald Bosgaards Believe Mes blog

02-02-2018

 Det hele er gået i stå her på gården. Believe Me og jeg venter på forår så dressurbanen kan blive til sand- istedfor vandbane. Hun har dog formået at få en skade på højre bagben men ser allerede fin ud igen efter en omgang antibiotika. Jeg har hende mistænkt for at komme for tæt på Jo-Jo`s bagben på folden. :-)

Vi har stadig heller ikke hørt fra Malgre Tout men når de kalder er vi så klar! 

Go weekend til jer alle

07-11-2017

I dag fik jeg taget lidt nye billeder af Believe Me. Hun trængte til en omsorgsdag og fik rykket man og pyntet til løjer. Jeg havde helt glemt hvor meget hun elsker at blive shinet up til løjer. Så vi nød vist en begge en hyggedag.

Søndag skal hun have sko på igen, det dur desværre ikke at gå uden. Hun slider for meget på hoven og hendes gang bliver flad og uenergisk. Det dejlige efterårsvejr vi har lige nu gir os gode træningsmuligheder som vi også nyder. Sadlen skal have et tjek da hun har udviklet sig så den ikke ligger optimal. Så vi arbejder på at blive klar til undervisning om 2 uger. 

Ellers glæder vi os til en dato for samling med Malgre Tout. :-)

25-10-2017

 I dag havde vi en meget spændene dag på gården. Jeg havde for nogle måneder siden meldt mig som programdeltager til Rytterhjælpen ved Malgre Tout. Jeg skulle fortælle om en udfordring ved min ridning og de ville evt bruge os til deres program. Jeg skulle sende en video hvor jeg fortalte om emnet, men den mail overså jeg da jeg var på kursus ved Susan Kjærgård. Derfor blev den sendt et par uger for sent og jeg var sikker på at de havde "droppet" min historie. Jeg blev derfor noget forbavset da der kom en ny mail med tidspunkt på deres besøg hos os. Dagen var så i dag og sikke en dag! Dagen startede stille og roligt da de først ville ankomme ca 14.30, så der var masser af tid. Udmugning var klaret i går så hestene blev lukket ud mens vi ordnede boksen. I mens frokosten skulle nydes i ro styrtede det ned så hele stalden blev oversvømmet og vi måtte igang igen. Endelig var vi klar igen og hestene kom ind dog efter noget overtagelse. Der var jo meget vand de skulle igennem for at komme ind af døren. Smiler stort

Alle fik de tørre tæpper på og jeg fik kaffen med ud så vi kunne blive i stalden. Det var virkelig spændene og nu glæder jeg mig til at se optagelserne, når de har klippet det værste væk. Jeg kæmpede mig igennem spørgsmålene, men som jer der kender mig ved, var det ikke uden tåre. Rasmus og pigerne var vældig søde og gav mig den tid der skulle til, så det blev ikke så volsomt. Det var helt rart at få sat ord på hvad der er svært og hvad jeg gør for at få det til at lykkes. Vi snakkede om de forskellige udfordringer der er i en stald og i ridning når man som jeg har fået en del skader. Hvad mit mål, ønske var med deres hjælp var nok der jeg blev noget tilbageholdene for ville ikke sætte det for højt. Ligesom på BBH kurset hvor jeg kunne have vende snuden hjem efter 2 dage da mit mål var nået, så måske jeg skal tro på det og sætte denne bom lidt op. Rasmus sluttede så af med at sige de meget gerne ville have mig med som deltager og næste gang bliver på Slangerrupgård, Sjælland hvor der bliver samling af alle deltager og de forskellige professionelle hjælper. Dert bliver virkelig en udfordring i sig selv bare at skulle møde der med hest. Så skal vi på farten igen, men det klare vi helt sikkert også Believe Me og jeg. Hjerte

17-10-2017

I dag havde vi kursus med Lisette instruktør fra BBH. Det var en super dejlig dag i selskab med en masse søde piger og deres heste. Alle havde vi hver især vores udfordringer med vores heste og alle fik vi hjælp til at løse dem. Vi fik også diskuteret på kryds og tværs omkring adfær og læringsteori super godt indlæg fra Lisette krydret med vores forskellige erfaringer. Det er svært at komme fra den traditionelle klassiske træning af hesten og til BBH. Vi var alle enige om at hestevelfærd er af stor betydning for at hesten kan lære og vi ikke bliver stresset og udviser uhensigtmæssig adfær over for hesten. Vi arbejdede alle 3/4 på banen bagefter og der var det tydeligt at praksis kan være svært. Men når så noget faldt på plads og der kom et rigtigt skridt præcist som beskrevet i teorien var glæden stor. Believe Me og jeg havde mange udfordringer og en del støj så jeg måtte skrue ned for forventningerne og glæde mig over trods alt at komme på banen med en dejlig frisk unghest som til sidst var helt tunet ind på mig. En tur på skamlen og så tæt på at side i sadlen som jeg kunne glæder jeg mig endnu mere til næste gang vi er på banen. 

11-10-2017

Believe Me og jeg er godt på vej ind i efteråret. Undervisning ca en gang i måneden og i næste uge en kursusdag ved Lisette Norah BBH instruktør. Vi er 5 friske piger der skal deltage så der bliver helt sikkert gang i den.

Ellers er dæknerne fundet frem og fodretjek lavt for vintren.

Christina Hestemund er i fuld gang med at få lavt den vacine som Believe Me skal have  vintren over. Det bliver spændene og se hvordan det kommer til at virke. 

Vi træner stadig meget fra jorden i longe og med min vejrtrækning, tålmodighed for at få bygget en tryghed op omkring mit arbejde i stalden omkring hestene. En unghest på 4 år og en gammel skadet og nervøs rytter er jo ikke den bedste kombi, men med BBH i ryggen rykker jeg mig hver dag. Jeg vil aldrig kunne undvære mit liv med hestene.